RIANNE MARRIS
Van Hoevellstraat 19 7471 SM Goor info@riannemarris.nl
0547-260288
Hieronder ziet u een overzicht van alle aangeboden workshops. Kijkt u in de agenda voor de data waarop de workshops gepland staan.

Workshops

OVERZICHT

Bij de workshops zijn de basismaterialen meestal inbegrepen. Dit zijn dan specifieke materialen, waar de workshop op gebaseerd is. De dragers (doeken en hout) zijn meestal niet inbegrepen.
SCHILDEREN MET STRUCTUUR EN TEXTUUR 2 daagse workshop Omschrijving: In deze workshop leer je hoe je textuur kunt brengen in je werk en wat de meerwaarde kan zijn. Compositie en je drijfveren als kunstenaar krijgen in deze workshop veel aandacht. Mediums en zand in combinatie met paletmes, kwast of ander gereedschap vormen de basis van composities, die je kiest op grond van jouw geanalyseerde voorkeuren als kunstenaar. Waarom kies je iets en hoe ga je het aanpakken? Deze vragen zijn wezenlijk voor je werk en de antwoorden zullen extra kracht geven in je compositie. Je maakt verschillende werkstukken als studies. Het hoeven dus geen ‘affe’ schilderijen te worden! Voor beginners en gevorderden. Ieder kan op eigen niveau werken en begeleid worden. De vergoeding bedraagt €195,-, incl. alle mediums en andere materialen (excl.dragers) en inclusief een heerlijke en goed verzorgde lunch! Koffie en thee zijn de hele dag beschikbaar.
LEKKERE LOSSE LAAGJES MAKEN! 1 daagse workshop Van 10.00u-16.00u. Omschrijving: Een speelse en ontdekkende workshop, waarbij je probeert om niet met het resultaat bezig te zijn. Je leert schildertechnieken om laagjes te kunnen maken met acrylverf en met inkten en tekenmaterialen. Je gebruikt een roller en penselen en wat er nog meer nodig is. Er wordt klein gewerkt in series zodat je veel kunt uitproberen. Het leren ‘lelijk’te werken is een uitdaging die voorbijkomt door te durven je werk te bekrassen en aan te tasten. Je werkt op speciaal schilderkarton. Vergoeding: € 110,-, inclusief bijzondere mediums, speciale vloeibare verf en (beperkt) inkt en tekenmaterialen. Het schilderskarton en een heerlijke lunch zijn ook inbegrepen. Heb jij zelf thuis ook nog inkten of andere fijne materialen? Neem ze dan mee!  Vraag de flyer aan per email.
VERVOLG LEKKERE LOSSE LAAGJES MAKEN! 1 daagse workshop Van 10.00u-16.00u. In deel 2 ga je werken met collagemateriaal van papier. Je maakt dit voornamelijk zelf en daarna leer je hoe je het kunt gebruiken en hoe je er lagen mee kunt maken. de technieken van deel 1 kun je hier toepassen. Wanneer je nieuw instroomt help ik je met die technieken op weg. Er zijn nog geen voorbeeldfoto’s beschikbaar. Wel een flyer met extra informatie en voorbeelden.
TECHNIEK WORKSHOPS Deze workshops zijn gericht op het verruimen en oefenen van technieken en vaardigheden. Deze kunnen naast de opleidingstrajecten worden gevolgd om extra ‘gereedschap’ te krijgen, zodat je meer tot je beschikking krijgt om het werk te maken wat bij jou past! Techniek wordt vaak verward met kunstenaarschap. Techniek is een kunde, een kunstje (gereedschap) en kunstenaarschap is een (levens) houding en een kunst!
CORNEILLE 1 daagse workshop Zaterdag 31 maart van 10.00u-16.00u Laat je inspireren door de kleurige fantasie van Corneille! Je onderzoekt kenmerken van zijn werk en maakt keuze welke kenmerken je op jouw eigen manier wilt gebruiken. Corneille schilderde ‘verhalen’ en ‘gedichten’ …. welk verhaal schilder jij? Na oefeningen met ecoline, gouache en oliepastelkrijt in de ochtend, maak je ‘s middags je eigen verhaal op een groot papier. Of je maakt een serie van 3 kleintjes, waarbij je kunt kiezen voor kleine ‘verhaaltjes’ of 3 kleurige fantasie diervormen. Voor een investering van €110,- ontvang je een workshop waar je behalve plezier en ontspanning ook veel leert! Voor dit bedrag ontvang je tevens een heerlijke lunch, koffie en thee  met wat lekkers erbij. Het gebruik van alle materialen is gratis.
 WEGEN NAAR ABSTRACTIE  4 daagse workshopserie Zaterdag 8 september,27 oktober, 24 november en 8 december  van 10.00u-15.00u Je leert 3 wijzen van het komen tot abstractie en de laatste les maak je zelf een keuze voor een werkstuk. €100,- per dag, incl.lunch etc.